Marcali Város Önkormányzata 90,61 M Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-7.1.1-16 „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” című felhívás alapján.

A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2018-00005 azonosítószámú pályázat célja az volt, hogy olyan központi helyen található, kialakított infrastruktúrával rendelkező teret hozzon létre, mely alkalmas az 500 főnél nagyobb rendezvények biztonságos és magas színvonalú megrendezésére. A beruházásnak köszönhetően a piactér fedett épületén belül található kettő, korábban nem használt épületegység újult meg. Az épületben játszóház került kialakításra, megvalósult a vizesblokk és a tető felújítása. A vásártér új aszfaltburkolatot kapott, illetve új színpadfedés is kialakításra került.

Az épület és az előtte található tér felújításával a város központjában olyan új közösségi tér jött létre, mely alkalmas nyitott és zárt rendezvények megszervezésére, a további közösségi rendezvények kiindulópontjává, igazi városközponttá válik.

További információ kérhető:
Németh Ildikó
közművelődési referens
06-85/501-062

sajtóközlemény (pdf)